קבלו מנהג ישן שתמיד רלוונטי : כתיבת יומן (ולא רק במסעות). זהו כלי לתיעוד המחשבות שלנו ודרך נוספת להתבונן כאן ועכשיו על מסענו בהתפתחות האישית הוא לא אמור להחליף שיחת יעוץ עם מבוגר או חבר אלא רק לשמש ככלי המעבד מידע באופן יצירתי.
היומן הוא מקום שאפשר להתבונן בעצמנו ולפרוק בו את מחשבות שלנו לעומק כשאנו מנסחים את עצמנו בכתיבה – התובנות מתבהרות לנו פעולת הכתיבה מנקה את מחשבות והופכת אותנו למודעים יותר לעצמינו. זה עושה סדר לאמת שלנו – לא מדובר על בלוג פוסט או ציוץ אלא התבוננות פנימה. ובנוסף היא גם משפרת את ההתנסחות ומרחיבה את אוצר מילים.
אז איך כותבים יומן? ולמי זה מתאים? אפשר להתחיל מגיל צעיר – כשהילד מקריא למבוגר מה לכתוב עבורו. יש למצוא מחברת עם כריכה שמרגשת אותנו (גם הפשוטה ביותר תעשה את העבודה) רצוי לכתוב עם עט נוחה שתוכל לזרום עם האסוציאציות והאינטואיציה שלנו..
לכתוב ביומן רשימות ,רעיונות, החלטות, משימות, שירים, סודות, תודות יעדים…אפשר אפשר גם להדביק בתוכו דברים קטנים עם משמעות… חשוב לשמור על משמעת עצמית ולכתוב לפחות יום אחד בשבוע (ולא לשכוח לציין תאריך) האם יש צורך במנעול ומפתח ליומן ? האם זה אתי לפתוח יומן של מישהו אחר? כל אחד ושיקולו..
Comentarios