רגע לפני הסגר השני בנובמבר 2020 שתינו מיץ אומץ, סיבלטנו את הבית וטסנו לחודש ביוון. המחנכים המוכשרים של הילדים ליוו אותם לאורך כל הטיול בזום ואנחנו שמרנו על שגרת העבודה. 3 שבועות אחרי אני עוצרת בשביל להעביר הלאה המלצות יעילות לכל הטסים בעתיד:
משדה התעופה בן גוריון הדומם טסנו לאתונה (במטוס ריק). אחרי שעה וחצי נחתנו ביקום מקביל נטול פוליטיקה וסטרס. האנשים היו חייכנים וסובלניים, כל אחד לקח אחריות אישית לגבי הקורונה ובעיקר כיבד את האחר. כל החששות שלנו התפוגגו – הבנו שהיציאה היא לא רק מגבולות ישראל אלא גם מההגבלות שלה.
באתונה לנו במלון: THISSION LUXURY HOMES by K&K שנמצא בלב הplaka . כשהגענו בלילה אף איש צוות לא חיכה לנו – היינו לבד בכל המבנה (המפתח הוטמן בקבלה). באחד הלילות זכינו לראות סופת ברקים מרשימה מעל האקרופוליס. אין ספק שדירת הגג בשכונה הכי עתיקה בעיר מומלצת! (הזמנו אותה בהלוך ובחזור). היא ממוקמת על קומה שלמה עם 3 מרפסות, המיטות מפנקות והכל סביב אסתטי. עלות לינה ל4 אורחים 115 יורו ללילה. http://www.booking.com/Share-HYXKXK
באתונה נהנינו לאבד את הדרך בסמטאות הגרפיטי. עלינו לשקיעה באקרופוליס (10 יורו למבוגר 5 לילד) וצפינו על החדר שלנו במלון. (בזכות הקורונה היינו בין התיירים הבודדים). במשך 4 ימים שוטטנו בעיר וחזרנו למסעדה אחת 3 פעמים לאכול בה צהריים כי היא פשוט היתה מעולה: Mouses Café-Restaurant ברח’ Agiou Filippou 20 monasteraki, Athens.
למרות שהתיירות בעולם לא משהו והסתיו ממילא סוגר את רוב המקומות ביוון, עמדו לרשותנו אין סוף דרכים לבלות במדינה עם 3,000 איים. אחרי שצמצמנו אפשרויות התלבטנו בין: לפקדה, סנטוריני, נקסוס, קוס וקורפו.. אבל שילוב של גורל, מזג האוויר, טיפים שווים מאתר יוון והאיים https://www.greece-islands.co.il/ ומצב הקורונה במפת יוון https://covid19.gov.gr/covid-map/ הביאו אותנו אל מרכז היבשת: לחצי האי פיליון. שכרנו רכב צנוע (ב 350 יורו לחודש, הדלק שליש מחיר) ונסענו צפונה מאתונה במשך 4 וחצי שעות עד שהגענו לכפר קטן בהרים בשם lafkos התארחנו ב: Esperos Suites & Villas. יחידת המשפחה היתה מול נוף פנורמי בתוספת בריכה חלומית שמתחברת לשמיים. http://www.booking.com/Share-fxAnYG את האוכל אכלנו או רכשנו בהליכה יומית במרכז הכפר אצל גברת עם שפם. זהו כפר מסורתי יש בו עץ עתיק, כנסייה, טברנה, מכולת אורגנית, מאפייה והרבה חתולים ידידותיים. אחרי מס’ ימים ירדנו מהבריכה לשתות קפה בחוףkala nera והבנו שאנחנו יורדים מההר לים. כשהגענו לכפר Kato Gstiza מצאנו בו את בית חלומותינו. הבית ממוקם יותר קרוב מחושה בסיני על המים – 8 צעדים מדלת הכניסה לים. Giorgos Christou (gio) הוא מוזיקאי שקיבל את בית החרשת למסיק זיתים מסבא שלו והפך אותו במו ידיו ל The Sea Front Fisherman’s house. בית האירוח מדורג בבוקינג 9.7 http://www.booking.com/Share-YQuHSP כל מילה מיותרת – מומלץ להזמין את הבית מראש. האווירה בכפר הדייגים הקטן העניקה לנו ריפוי לנשמה. נשמנו לרווחה רוח ים, התנתקנו מהקורונה. פיליפ עבד ממוקד, יונתן התעסק כל היום עם החכה והקייק, נוגה יצרה תכשיטים ואפתה לשכנים קינוחים ואני הייתי במוד של siga siga. בכל בוקר התעוררנו לזריחה יותר יפה מהקודמת. פגשנו דייגים נחמדים, ראינו דגים מעופפים, חיכינו לדולפינים שכולם דיברו עליהם ואפילו הצלנו חיים של אוקטופוס. בערב הדלקנו מדורה או אח בסלון ונרדמנו מוקדם. במשך חודש ימים לא פתחנו טלוויזיה ולא צפינו בחדשות – התדר השתנה. במשך 3 שבועות התמקצענו בכפר אחד. הכרנו בפארלייה על כוס אוזו את כל האנשים הכי מעניינים. התחברנו עם ראש המחוז באופן אישי, פגשנו את מיקו, את וואנה, דימטרי, יאניס ועוד יאניס.
אבל מי שנכנס לנו עמוק ללב היו שירי (מקפה אלקלעי בת”א) וצורי הקיבוצניק שאירחו אותנו בביתם (המאלף) והיו נדיבים עם יונתן כשהשאילו לו כל יום את הקייק. מצורי שווה להשכיר סיור או סירת מנוע ולשוט אל האיים סביב https://www.pelionrentaboat.com /
20 דק’ נסיעה מהכפר נמצאת Volos (העיר ה5 בגודלה ביוון). גילינו אותה רק בפעם השנייה כשנכנסנו בלילה אל הרחובות שבנויים כשתי וערב ועפנו מאווירת המקום! אין שם מבנים גבוהים, אין קניונים רק עיירה אירופאית קסומה. במשך הימים טיילנו במלא כפרים, ראינו ים של מפלים, נהנינו מהטבע והתחברנו לבע”ח שבני האדם שם מכבדים. ביום ‘האוחי’ (יום ה’לא’) שחוגגים היוונים בשיירות דגלים ושירים משנות ה40 טיילנו ב Meteora שם נמצאים המנזרים התלויים- זהו פלא שבהחלט שווה ביקור. יום אחד הגענו עם דופק מואץ לצד המזרחי של פיליון. המעבר לחוף מילופוטאמוס וחורפטו מתבצע בנסיעה של שעתיים וחצי בצוקים בגובה 1,600 מטר עם שוליים צרים מאוד!! בדרך קטפנו תפוחי עץ עסיסיים ולא הפסקנו להתפעל מצבע הים..
אחרי חודש יוון נכנסה לסגר. נשארנו לבד בכפר. כשהגענו לאתונה בחזור מצאנו את עצמנו לבד בכיכר מונסטיראקי, לבד בסמטאות השוק! (ע”פ החוק מי שיוצא לרחוב מחויב לשלוח הודעת SMS לטלפון 13033 ולציין מה מטרתו). המקום היחיד לשופינג היה ב Starbucks משם המשכו לשוטט עם ההומלסים וחתולי הרחוב. יום אחד הזדמן לנו רגע סוריאליסטי בו חצינו את הכביש עם החיילים שהחליפו משמרת בבניין הפרלמנט. לסיום, אם היה לי יותר אומץ, הייתי עוברת לגור ביוון ל3 השנים הבאות. שוכרת באלף יורו בית מדוגם סטייל נווה צדק עם מלון קטן על הים. דואגת לילדים למורה פרטי בזום מישראל ושולחת אותם להתמודד עם החיים בביה”ס מקומי. אם רק היה לי האומץ… למי יש אומץ ?
*יוון נכון לתחילת דצמבר מוגדרת כאדומה ובסגר מלא עד ה 14.12.20 כשתיפתח מצ”ב פרטים יעילים. את 4 הכרטיסים רכשנו בספטמבר במחיר מוזל מחב’ התעופה היוונית Aegean Airlines. (כשיש שאלות יש עם מי לדבר 03-7951555 | info@open-sky.co.il)
ביטוח נסיעות הזמנו בפספורט קארד 9912* (העלות בקורונה כפולה מהרגיל 9$ ליום ). נסיעה לשדה התעופה ל 4 נוסעים בארץ וביוון מותרת רק עם מונית גדולה (אסור להסיע יותר מ3 )
72 שעות לפני הטיסה עברנו בדיקת קורונה בביה”ח אסף הרופא בצריפין (לתאום 08-9778116) בעלות של 297 ₪ לנבדק. את התוצאות באנגלית + מס דרכון יש להדפיס ולהציג בארץ וביוון. * בימים אלה ניתן לבצע גם בדיקה בשדה התעופה עדכון באתר משרד הבריאות https://www.gov.il /
48 שעות לפני הטיסה שלחנו plf משפחתי ליוון https://en.aegeanair.com/passenger-locator-form/ 24 שעות לפני הטיסה מקבלים במייל אישור עם ברקוד, גם אותו צריך להציג מודפס. 24 שעות לפני הטיסה ליוון ממלאים טופס מקוון להצהרת נוסע יוצא מישראל https://www.gov.il/he/service/request-depart-from-israel-covid19 24 שעות לפני החזרה לישראל יש למלא טופס בריאות (מזרז תהליך ביציאה) https://www.gov.il/he/service/request-entry-to-israel-covid19
תמונות מיוון בעמוד הפייס לצאת מן הכלל
Comments