top of page
Search
Writer's pictureקרן מועלם נפתלי

סליחה שאני הייתי לפניך

Updated: Aug 24, 2022


בבית משפחת ימגוצ’י בעין הוד אפשר ללמוד על זן בודהיזם ולהרגיש לרגע ביפן. נו בו יה ימגוצ’י אמן ברזל ומוזיקאי ושיר מלר אוצרת אמנות מזרח אסיה נפגשו בטוקיו לפני 30 שנה. הזוג התחתן והקים משפחה המתגוררת בשלווה על צלע הר בישראל.

בכל שבת שלישית בחודש (באוגוסט גם בימי שלישי ) הם משרים אווירה יוצאת מן הכלל על קבוצות וזוגות שבאים להתארח על מחצלות ביתם כשהם מניחים בצד את הנעליים והטמפרמנט הישראלי..

בפעילות ראינו כיצד מתנהלת משפחה יפנית מסורתית. איך לובשים קימונו ומהי משמעות הקידה. האזנו לנגינתו המרגיעה של נו בו יה על כלים שיצר בעצמו. ובאומנות קיפולי נייר יצרנו עגורים (המסמלים ביפן חיים ארוכים, תקווה, אושר ושלום)

ולסיום קינחו בטקס תה (מר) מסורתי שדרש מנוגה ויונתן להפגין סובלנות .. הקהל הישראלי זקוק לשלווה ושיר מביאה אנשים למצב מדיטטיבי.

ברגעים של טקס התה – יש שקט מוחלט- לא מדברים.. אלו רגעים מיוחדים בהם כל אחד מצליח להגיע אל עצמו ממקום אמתי. הורים וילדים מתמודדים ברגע הזה עם חוסר סבלנות, מבוכה, עצבנות או מה שעולה בהם…

המקום הריק שנוצר – הוא רגע חדש שבו לא מעמיסים כלום. ילדים מבינים שלא חייבים להיות כל הזמן עסוקים או מול מסכים. הם מרגישים שברגע שאתה מקדיש יותר כבוד ותשומת לב לעשייה אחת זה הרבה יותר מעצים לעשות אותו לאט ובשלמות. (שעמום הוא דבר מבורך – כמה פעמים הרעיונות הכי גדולים שלכם קרו בנהיגה, במקלחת)

בטקס התה מקבלים גם עוגייה. כשהצלחת מגיעה לראשון במעגל הוא לוקח לעצמו אבל קודם אומר לבא אחריו: ‘סליחה שאני מקבל לפניך’ מעביר את הצלחת – קד קידה עם הראש.

ביפן אומרים את זה המון בתור לאוטובוס כחלק מהתרבות ופה בישראל אומרים: (באינטונציה כמו דוד ביטן) ‘סליחה שאני הייתי לפניך’ זו דרך ללמד את הילדים להבין שאני לא חשוב יותר ממך – למרות שקיבלתי לפניך.

חוויה יפנית בעין הוד | מיועד לילדים מגיל חמש | עלות 40 ש”ח למשתתף | אורך המפגש שעתיים ניתן להשתתף בסדנאות נוספות מזוג ועד 25 משתתפים | לתאום מראש: 04-9843048 ,050-7548009 http://ein-hod.info/adds/shir/teaceremony1.htm

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page