top of page
Search
Writer's pictureקרן מועלם נפתלי

שלום חבר

Updated: Aug 24, 2022


ה4 לנובמבר 1995 הפך ליום בו כל אחד זוכר בדיוק איפה הוא היה כשדפי ההיסטוריה התהפכו. אני למדתי אז קולנוע בספיר, באותה מוצ”ש הסתובבתי עם החבר שלי בשינקין תל אביב. הכול היה שמח ושיגרתי עד ששמענו אנשים צורחים מכל עבר ברחוב: ‘ירו ברבין’ !! באותו הרגע לא הבנו את גודל הגזרה, לא ידענו שרצחו את הסיכוי של הילדים של הילדים של היום לשלום ושמאותה נקודה נדרדר ונהפוך לעם מפולג, רודף בצע ושרווי בשנאת חינם.


במלאות עשר שנים למותו נפלה בחלקי הזכות להיות התחקירנית של הסרט ‘תיק לא סגור’ ששודר בקשת. (יוצרים: נפתלי גליקסברג נורית קידר ואריק ברנשטיין) שככל שהעמקתי בתחקיר והבנתי מה שקרה לחברה שלנו מקרוב – זה הפך למדכא עד כדי דמעות…


היום, כשאני פוגשת בהרצאות שלי בני נוער שנולדו הרבה אחרי הרצח אני מבינה שבשבילם יצחק רבין הוא כמו טרומפלדור בשבילי – דמות רחוקה ממאה אחרת, שמלבד העובדות משיעורי היסטוריה– אין להם שום קשר רגשי אליו. לכן חשוב והכרחי בעיני לקחת את הדור של ילדינו למסע בזמן אל כיכר רבין בתל אביב. לספר להם על מה שקרה לנו כחברה – וממה עלינו להימנע כעם. ללמד אותם את ‘שיר לשלום’, להקריא בפניהם את נאומו האחרון של רבין ואת סצנת ‘נוער הנרות’. .. אפשר גם להסביר על הרצח ע”פ הסימון שבצמוד לאנדרטה (בהתייחס לגיל – מומלץ מגיל 6)


אבל הדבר הכי חשוב זה להחדיר בילדינו את האחריות שלהם על המדינה ע”י מעורבות חברתית שידעו שלמילים ולהסתה – יש כח להרוג אנשים. ושיותר טוב לפתור תחושות כעס ואי הסכמה עם חברים בהדברות וסובלנות – ולא באלימות. אז בפעם הבאה שתעברו באבן גבירול הנמרצת , קחו לכם רגע במרוץ החיים וצרו טקס משפחתי קטן, בו תדליקו נר זיכרון – בקשו שלום ורדפהו.


במרכז יצחק רבין בת”א – מציגים באופן אינטראקטיבי את סיפור חייו במקביל לסיפורה של המדינה בת ה70. בתוך המוזיאון יש העתק של הגרפיטי שהיה בכיכר הילדים יכולים להוסיף ולכתוב גם משהו.


מיועד מגיל 10 ומעלה | הדרכה עלות 10 ₪ | @מרכז יצחק רבין | 03-745-3333 | https://www.facebook.com/pg/rabincenter/about/?ref=page_internal

1 view0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page